Social Capital Tech
Vízió

Vízió

Miben hiszünk és hogyan dolgozunk?

Szervezetünk működése eltér a hagyományosnak mondható kapitalista piacgazdaságban megszokottól. Hiszünk abban, hogy egy alternatív szervezeti forma kialakításával egy olyan vállalatot hozhatunk létre, ahol a vállalat tagjai egy közösség részeként valóban segítik egymást és a megélhetés mellett a saját – szellemi és fizikai – jólétüket előtérbe helyezve segítik a helyi közösségek és a társadalom fejlődését.

Ha szeretnél többet megtudni a működésünkről lépj velünk kapcsolatba!

elvalaszto_pontok_small

Valami elromlott a mai szervezetekben

Részlet: Frederic Laloux – A Jövő Szervezetei című könyvéből

Így vagy úgy, de szinte mindenki érzi, hogy napjaink szervezeti működése már nem jó nekünk, a rendszer túlterhelt és elérte határait. Azt érezzük, mintha mindenki a rövidebbet húzná. Kutatások sora mutatja, hogy a munkavállalók nagy többsége teljesen elszigetelődik a munkahelyén. Egy 2013-as Gallup közvéleménykutatásból például kiderült, hogy világszerte a munkavállalók csupán 13 százaléka vesz részt a munkahelyi életben (63% nem, 24% pedig aktívan elszigeteli magát). Gary Hamel menedzsment-guru joggal emlegeti ezt ,,a vezetés szégyene”-ként.

A nagyvállalatok vezetői hatalmasnak tűnnek, és mint mindannyian, ők is azt a látszatot akarják kelteni, hogy kezükben tartják az életüket, hogy ők a siker-játék győztesei. De bárki, akinek valaha volt lehetősége bizalmasan beszélgetni szervezeti vezetőkkel, tudja, hogy az álca mögött szinte mindegyikük fáradt. Belefáradt a létért való küzdelembe és nyomásba, a soha véget nem érő e-mail áradatba, a megbeszélésekbe és
prezentációkba. Abba, hogy másokat boldoggá tegyen, hogy motiválja az alkalmazottakat és eredményeket érjen el. És talán a leginkább az fárasztja, hogy elnyomja a bosszantó kérdést…

„Tényleg ezt akartam? Persze, sikeres vagyok, de mi értelme az egésznek? Megéri azt a rengeteg áldozatot, amit meg kellett hoznom?”

 A Social Capital Tech-nél hiszünk abban, hogy egy alternatív szervezeti forma kialakításával egy olyan vállalatot hozthatunk létre, ahol a vállalat tagjai egy közösség részeként valóban segítik egymást és a megélhetés mellett a saját – szellemi és fizikai – jólétüket előtérbe helyezve segítik a helyi közösségek és a társadalom fejlődését.

elvalaszto_pontok_small

Tudj meg többet!

Az alábbi linkeken található anyagok jelentős mértékben hozzájárultak a működésünk részleteinek kidolgozásához. Olvasd át őket, ha szeretéd jobban megérteni az elveket, amik mentén gondolkozunk.